Koulutukset

Koulutukset

Yleistä eläinten hoitokoulutuksista

Koirahierontakoulutus luento_kasit

Kuva koirahierontakoulutuksesta.

hevoshierontakouluts luento_kasit

Kuva hevoshierontakoulutuksesta.

Olemme kiinnostuneita kaikesta, mikä voi auttaa eläimiä voimaan paremmin.

Tarjoamme  ammattiinjohtavaa koulutusta, lyhytkursseja ja luentoja. Näitä kaikkia edellämainittuja koulutuksia myös täydentäväksi koulutukseksi eläinhoitoalan ammattilaisille ja luonnonlääkinnästä muuten vain kiinnostuneille. Weterissä voit opiskella pitkään alalla työskennelleiden opettajien kanssa eläinten hoitoalan osaajaksi ( eläinhieroja, koirahieroja, hevoshieroja, eläinrefleksologi, eläinhomeopaatti ja eläinten luontaishoitaja).

Luentoja ja lyhytkursseja järjestämme myös tilauksesta räätälöitynä asiakkaiden tarpeisiin. Ota yhteyttä sähköpostitse, niin kerromme lisää!

Muista seurata Ajankohtaista  ilmoituksia  liittyen koulutuksiin ja luentoihin

Luennot ja lyhytkurssit

hevoshierontakouluts luento_kasit

Ammattiin johtavat koulutukset

Hevoshieronta_kasit

Järjestämme kursseja ja luentoja myös tilauksesta. Kuvitteellinen kurssiesimerkki auttaa oman tilauksenne suunnittelussa.

Luennot ja lyhytkurssit

Hevoshierontaa kotikäyttöön/WETER

Hevosen hieronnan ja venytysten opetusta hevosen omistajille. Kurssi sisältää teoriaa hevosen lihaksiston ja luuston rakenteesta ja yleisimmistä ongelmista ja niiden hoidosta. Tilaa oma tehokurssi hieronnasta oman hevosen hoitoon!

Koirahierontaa kotikäyttöön/WETER

Koiran rentouttavan kotihieronnan opetusta koiran omistajille. Kurssi sis. teoriaa ja käytännön harjoittelua. Hieronta on hyvä tapa tutkia koiraa ja huomata mahdollisimman aikaisin muutokset koiran terveydentilassa.

Kurssimaksuun sisältyy myös kirjallista materiaalia.

Kurssiesimerkki/WETER

Koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä aina tilanteen mukaan esim. koiraharrastajille, hevosurheilussa työskenteleville, eläinten omistajille tai eläinten hoitoalan ammattilaisille. Oheinen esimerkki koulutuksesta on suunniteltu kahden päivän mittaiseksi esim. koiraharrastajille.

ESIMERKKI/Koira- tai hevoshieronta kurssista ja luontaislääkintäkurssista

Kurssi antaa valmiuksia käyttää luontaislääkintää oman koiran tai hevosen hoidossa mm. tapaturmien sattuessa, ensiapuna akuuttien vaivojen hoidossa sekä pelkotilojen ja käytöshäiriöiden hoidossa.

I Päivä
 • Luontaislääkinnän perusteet
 •  Ravitsemus – terveyden tukipilari
 • Yrttilääkintä ja homeopatia vaivojen hoidossa
 • Ensiapu yleisimpien vaivojen hoidossa
 • Luontaiskotiapteekki
II Päivä

Hieronnan teoriaa

 • Anatomiaa ja fysiologiaa (luusto ja pinnallinen lihaksistopääpiirteissään)
 • Hieronnan vaikutukset
 • Hieronnan vasta-aiheet
 • Ongelmien tutkimista
 • lihashieronta ja venytykset
 • Hierontademonstraatio

Hierontaharjoittelua ohjauksessa (joko koira- tai hevoshierontaa)

Muista seurata Ajankohtaista ilmoituksia liittyen koulutuksiin ja luentoihin!

Ammattiin johtavat koulutukset

Koirahierontakoulutus_kasit

Kuva koiranhierontakoulututuksesta.

hevoshierontakoulutus2_kasit

Kuva hevoshierontakoulutuksesta.

Weterissä voit opiskella ammattitaitoisten opettajien kanssa, joilla on pitkä käytännön kokemus. Koulutuksia järjestetään vuosittain Oulussa ja Helsingissä, muualla Suomessa tarpeen mukaan.

Jos haluat eläinalan ammttiin (koirahieroja, hevoshieroja, eläinrefleksologi, eläinhomeopaati, eläinten luontaishoitaja), tutustu alla oleviin koulutuksien esitteisiin. Lähetämme pyydettäessä tarkemmat koulutusesitteet!

Koirahieroja koulutus/WETER

Koirahierontakoulutus alkaa Oulussa 22.-23.1. ja Helsingissä myöhemmin keväällä. Hakemuksia otetaan vastaan!

Koulutus Weterissä johtaa pisimmillään eläinhierojan ammattiin, jolloin opiskelija on suorittanut kymmenen koulutusosiota etätehtävineen hyväksytysti. Koulutus on myös koirahierojan ammattitutkintoon valmentavaa koulutusta. Koirahieroja tekee työtään yhteistyössä muiden alan ammattilaisten ja koiran omistajien kanssa koiran parhaaksi.

Ensimmäiset kaksi kurssia antavat jo hyvän pohjan hieroa koiraa. Koulutukseen voi osallistua jokainen, joka on kiinnostunut koiransa hyvinvoinnista tai on kokemusta koiran hoidosta. Jo ensimmäinen jakso sisältää sellaista tietoa, joka auttaa myös pienten vaivojen hoidossa. Monet koiran omistajat haluavatkin tietoa oman koiran hoitoon ja heille tämä I jakso on todella hyödyllinen. Kun kiinnostusta on enemmän, jopa ihan ammatin hankkimiseen asti, koko kurssikokonaisuuden voi suorittaa etätehtävineen. Weterin koulutus on koirahieronnan osalta koirahierojan ammattinäyttötutkintoon valmentavaa koulutusta. Koulutuksen hintaan ei sisälly koirahierojan näyttökoe. Tämä koulutus on myös osa Weterin eläintenluontaishoitajakoulutusta.

Koulutus on monimuoto-opiskelua (22 ov) ja kestää n. 12 kk. Lähiopetusjaksoja on kymmenen, joiden välillä opiskelija tekee hierontaharjoitteluja ja muita etätehtäviä. Loppukoe on kymmenes jakso ja se on myös opetustapahtuma. Osa materiaalista on englanninkielistä ja latinankielisiä nimiä joutuu opiskelemaan. Lähiopetusjaksot ovat lauantai – sunnuntaipäivät 1-2 kuukauden välein.

I ja II jakso sisältää paljon perustietoa koiran anatomiasta ja fysiologiasta. Asioiden opiskelu jatkuu koko koulutuksen ajan. Näillä jaksoilla opetellaan koiran lihashieronta ja venytykset. Koulutuksessa perehdytään koirien lihasongelmien syihin. Tarkastelun kohteena on koiran rakenne ja myös käyttäytyminen.

Seuraavilla jaksoilla III- IX perehdytään kokonaisvaltaisesti koiren ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Koulutuksessa perehdytään selkärangan ongelmiin ja niiden hoitoon kraniosakraalikäsittelyn avulla. Koulutuksessa opetellaan nivelten mobilisointi. Käsittelymenetelmällä voidaan avata nivelalueiden lukkoja ja parantaa koiran liikkeitä erittäin hyvin. Koulutuksessa saa perustietoa vyöhyketerapiasta eli refleksologiasta, ruokinnasta, yrttilääkinnästä, homeopaattisista aineista ja triggerpisteiden käytöstä hieronnan tukena ja koiran hyvinvoinnin lisääjänä. Eläinlääkärin luentopäivä on myös koulutusohjelmassa.

Pyydä tarkempi koulutusesite Weterin toimistosta allaolevalla yhteystietolomakkeella!

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee käydä ilmi kokemus eläinten / koirien hoidosta ja pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja yhteystiedot ja lyhyt selvitys miksi hakeutuu koulutukseen.

Hakemukset ja ilmoittautumiset: Eläinten luontaislääkintäkoulu ELK Weter / Marjut Nieminen.

Avaa koirahierojakoulutuksen esite

Hevoshieroja koulutus/WETER

Hevoshierontakoulutus alkaa Helsingin seudulla 9.-10.4. ja Oulussa 12.-13.2. Hakemuksia otetaan vastaan.

Koulutus Weterissä johtaa eläinhierojan ammattiin, osaamisalueena hevoshieronta. Koulutus on monimuoto-opiskelua (22 ov) ja kestää n. 12 kk. Lähiopetusjaksoja on kaikkiaan kymmenen, joiden välillä opiskelija tekee hierontaharjoitteluja ja muita etätehtäviä. Kymmenes jakso on loppukoe. Lähiopetus on noin kerran kuukaudessa yksi viikonloppu. Koulutus antaa valmiuksia toimia hevoshierontatyössä ja sopii täydennyskoulutuksena eläinten kanssa työskenteleville. Koulutus on hevoshieronnan osalta hevoshierojan ammattinäyttötutkintoon valmentavaa koulutusta. Hevoshieroja tekee työtään yhteistyössä muiden alan ammattilaisten ja hevosen omistajien kanssa hevosen parhaaksi. Koulutuksen hintaan ei sisälly hevoshierojan näyttökoe. Tämä koulutus on myös osa Weterin eläinten luontaishoitajakoulutusta.

I ja II jakso sisältävät paljon perustietoa hevosen anatomiasta ja fysiologiasta. Asioiden opiskelu jatkuu koko koulutuksen ajan. Näillä jaksoilla opetellaan lihashieronta ja venytykset. Koulutuksessa perehdytään hevosten lihasongelmien syihin. Tarkastelun kohteena on hevosen rakenne ja myös käyttäytyminen.

Seuraavilla jaksoilla, III- IX perehdytään kokonaisvaltaisesti hevosen ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Koulutuksessa perehdytään selkärangan ongelmiin ja niiden hoitoon kraniosakraalikäsittelyn avulla. Koulutuksessa opetellaan nivelten mobilisointi. Käsittelymenetelmällä voidaan avata nivelalueiden lukkoja ja parantaa hevosen liikkeitä erittäin hyvin. Koulutuksessa saa perustietoa vyöhyketerapiasta eli refleksologiasta, ruokinnasta, yrttilääkinnästä, homeopaattisista aineista, kinesiologisten neurovaskulaaripisteiden ja triggerpisteiden käytöstä hieronnan tukena ja hevosen hyvinvoinnin lisääjänä. Eläinlääkärin luentopäivä on myös koulutusohjelmassa.

Weterin monipuolinen koulutus antaa valmiuksia ennaltaehkäistä hevosten ongelmien syntymistä ja hoitaa hevosen ongelmia kokonaisvaltaisesti käyttäen hyväksi sekä kansanlääkinnän ja koululääketieteen menetelmiä.

Pyydä tarkempi esite toimistosta allaolevalla yhteystietolomakkeella!

Pääsyvaatimuksena Weterin hevoshierontakoulutukseen on kokemus hevosten hoidosta / pidosta.

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee käydä ilmi kokemus hevosten hoidosta tai pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja yhteystiedot ja lyhyt selvitys miksi hakeutuu koulutukseen.

Lähetä hakemus allaolevalla yhteystietolomakkeella.

Avaa hevoshierojakoulutuksen esite

Eläinrefleksologia koulutus/WETER

Eläinrefleksologia on koko kehon  vyöhyleterpiaa, jota voi opiskella Weterissä. Marjut Nieminen on koulutaanut eläinrefleksolgeja vuodesta2001 lähiten.

Refleksologisen hoitokäsityksen mukaan kehon elimillä ja myös niiden edustamilla energioilla on heijastealueita iholla, lihaksissa ja luuston alueilla. Nämä heijastealueet sijaitsevat koko kehon alueella ja paikannetaan luuston mukaan.  Toiminnallisia heijastepisteitä käsittelemällä voidaan rauhoittaa tai tasapainottaa elintoimintoja mm. hormonitoimintaa, verenkiertoa, ruoansulatusta, sisä- ja umpieritystoimintaa.

Eläinreleksologiaa on mahdollista opiskella Weterissä. Opiskelu kestää 8 -18 kk riippuen siitä onko sinulla eläialan koulutusta. Voit erikoistua melkein kaikkien kotieläinten tai vain koirien, kissojen, hevosten tai hyötykarjan refleksologiseen hoitoon.

Eläinrefleksologiakoulutusta on  myös täydennyskoulutuksena, jolloin jo käydyistä opinnoista saa hyvitystä ja opiskelijalle tehdään henkilkohtainen opintosuunnitelma. Pyydä esite toimistosta!

Eläinrefleksologiakoulutus alkaa Helsingissä ja Oulussa keväällä.2021

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee käydä ilmi kokemus eläinten hoidosta ja pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja lyhyt selvitys miksi hakeutuu koulutukseen.

Avaa eläinrefleksologiakoulutuksen esite

Eläinhomeopatia koulutus/WETER

Eläinhomeopatiakoulutus alkaa Oulussa ja Helsingissä keväällä 2022. Koulutus on monimuoto-opiskelua ja kestää noin 2½ vuotta. Lukukausia on viisi ja lähiopetusjaksoja yhteensä 20. Koulutus on jaettu peruskoulutukseen (10 lähiopetusjaksoa) ja syventävään koulutukseen (10 lähiopetusjaksoa).

Tilaa tarkempi koulutusesite Weterin toimistosta.

Kirjallista materiaalia sisältyy kurssimaksun hintaan, mutta opiskelijat hankkivat opetukseen liittyvää kirjallisuutta myös itse. Tarpeellinen kirja homeopatian opiskelussa on oireluettelo eli repertory (hinta noin 100€) ja lääkeainekuvia sisältävä kirja Materia medica (hinta noin 100€).

Jos opiskelija on suorittanut luontaislääketieteen ja/tai eläinlääketieteen opintoja, hän voi saada niistä hyvitystä. Suoritetuista opinnoista on esitettävä todistus.

Opetusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa dipl.homeopaatti ja eläinhomeopaatti/eläinrefleksologi Marjut Nieminen. Opetuksessa ja käytännön harjoituksissa toimivat alan ammattilaiset.

Hakemuksia otetaan vastaan seuraavalle alkavalle kurssille osoitteeseen Eläinten luontaislääkintäkoulu ELK Weter / Marjut Nieminen. Vapaamuotoisen hakemuksen voit lähettää allaolevalla yhteystietolomakkeella.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi kokemus eläinten hoidosta ja pidosta, aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja yhteystiedot ja lyhyt selostus miksi hakeutuu koulutukseen.

Avaa eläinhomeopatiakoulutuksen esite

Eläinten luontaishoitaja koulutus/WETER

Eläinten luontaishoitajakoulutus kestää 2½ vuotta. Koulutus koostuu lähiopetusjaksoista ja etäopiskelusta. Pääsyvaatimuksena on kokemus eläinten hoidosta tai pidosta.

Eläinten luontaishoitajakoulutuksessa perehdytään luontaislääkinnän menetelmiin ja käyttömahdollisuuksiin eläinten terveyden edistämisessä ja vaivojen hoidossa. Koulutus sisältää teoriaopetusta ja käytännön harjoittelua ohjauksessa ja myös itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen aikana perehdytään eläinten käyttäytymiseen, homeopaattisten aineiden ja kasvien käyttämiseen, hieronnan ja ravinnon merkitykseen. Myös eläinlääkärin luennot sisältyvät opiskeluun.

Opiskelija saa Eläinten luontaishoitaja todistuksen suoritettuaan kaikki opiskelujaksot ja etätehtävät hyväksytysti. Tämän ammattiin johtavan koulutuksen käytyään opiskelija voi hoitaa eläimiä käyttäen asianmukaisesti luontaislääkinnän menetelmiä hoidettavan parhaaksi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 • Luontaislääkinnän pääperiaatteet
 • Kotieläinten hyvinvointi ja käyttäytyminen
 • Eläinten hieronta
 • Eläinten homeopaattinen hoito
 • Kasvit ja eteeriset öljyt eläinten hoidossa
 • Hoitajana / Yrittäjänä toimiminen
 • Seminaari
 • Eläinlääketiede

Koulutukseen haetaan kirjallisella vapaamuotoisella hakemuksella, josta selviää kokemus eläintenhoidossa ja aikaisempi koulutus, hakijan ikä ja yhteystiedot ja lyhyt selostus siitä miksi hakeutuu koulutukseen. Hakemuksen voit lähettää allaolevalla yhteystietolomakkeella.

Yhteydenottolomake