Hoidot eläimille

Hoidot eläimille

Eläinrefleksologia eli eläinvyöhyketerapia

Hoitomenetelmänä refleksologia / vyöhyketerapia on tunnettu jo pitkään ihmisten hoitomuotona. Aivan pieniä vauvoja hoidetaan esim. koliikkivaivojen vuoksi vyöhyke- eli heijastealueita käyttäen. Myös synnyttävien hoidossa, lähinnä synnytyskipujen lievittäjänä ja synnytyksen kulun edesauttajana käytetään vyöhykehoitoa synnytysosastoilla. Eläinten refleksologisessa hoidossa käsitellään hieromalla, puikolla tai punavalolaitteella  eläimen kehon vyöhykealueita. Refleksologian eli koko kehon vyöhyketerapiahoidon antama tieto kertoo paljon eläimen kehon ja mielen tilasta, jos osaa lukea kehon antamia merkkejä ja tietää niiden merkityksen. Eläin ei osaa kertoa tuntemuksistaan, mutta vyöhykealueett antavat paljon tietoa eläimen ongelmista. Vyöhykkeiden antaman tiedon lisäksi, voidaan hoitaa myös terveydentilan ongelmia, auttaa toipumaan tulehduskierteistä, sisäelinten ja hermoston ongelmista  refleksologian keinoin, jossa ei tuoda kehoon mitään sen ulkopuolelta.  Kehon omat parantavat voimavarat käynnistyvät vyöhykealueita käsiteltäessä.  ERF Eläinrefleksologia / ARM Animal Refleksology Methods® eläinten hoitomenetelmä on rekisteröity Marjut Niemisen nimelle.

Weter2

Weter-hieronta elvyttää aineenvaihduntaa

WETER-hierontaan sisältyy erilaisia käsittelymentelmiä – lymfahieronta, lihashieronta, fasciakäsittely, nivelten mobilisointi, kraniosakraalikäsittely ja vyöhyketerapiaan liittyvien pisteiden käsittely. Hoidon vaikutuksia voidaan syventää myös käyttämällä laseria ja/ tai punavaloa.

Hoidossa otetaan huomioon kullekin eläinlajille tyypillisen rakenteen, ravinnon ja käyttäytymisen vaikutukset eläimen kokonaisolemukseen ja ongelmien ilmentymiseen sekä kehon että mielen puolella.

Eläimen lihaksiston, nivelten ja luuston ongelmat voivat kehittyä monella eri tavalla. Kun käytetään WETER-hierontamenetelmää, otetaan huomioon eläimen yksilöllisyys ja käsitellään kehoa sen mukaan. Hierontakäsittely ei ole samanlainen kaikille eläimille vaan se räätälöidään yksilöllisesti.

Jos on kysymys pelkästään lihasrasituksen tuomasta lihaksen maitohappokertymästä ja jäykistymisestä, perusteellinen lihashieronta voi olla riittävä keino helpottamaan tilanne. Mutta jos siihen liittyy vielä muuta, esim. jalkojen vierheasento, stressikäyttäytymistä, ruoansulatuksen ongelmia tms., on hyvä tietää mitä kehon virheasennot, eri lihasten jäykistyminen tai veltostuminen kertoo ja miten eläintä eri tapauksissa hoidetaan. Kun tuntee kehon toimintaan liittyviä yhteneväisyyksiä muiden elintoimintojen ja mielialan kanssa, voidaan myös esim. lihasvaivoja hoitaa määrätyistä kehon kohdista ihan sormilla painamalla tai hieromalla.

WETER-hierontamenetelmän on kehittänyt Marjut Nieminen.

Koirahieronta_kasitHevoshieronta_kasitKoiran hierontaa

Eläinten lihashieronta

Tavallinen lihashieronta auttaa eläintäkin palautumaan kovasta rasituksesta. Käytetään laajasti mm. käyttökoirien ja ravihevosten suorituskykyä ylläpitävänä hoitona.

Eläinhomeopatia

Eläimillä ja ihmisillä on paljon samanlaisia oireita ja ongelmia, jotka voivat  liittyä elintapoihin, ravintoon ja elinympäristöstä ja perimästä johtuviin rasitteisiin. Jokainen eläinlaji ja yksilö oireilee omalla tavalla edellä mainittuihin  asioihin. Oireet ovat yksilöllisiä ja vaihtelevia. Stressi, sairaudet ja kipu voivat saada aikaan myös käyttäytymisen ongelmia. Eläinhomeopatia on usein apu silloinkin, kun monet muut hoidot eivät ole tuottaneet tulosta.

Weterissä eläinhomeopaatti tekee kokonaisvaltaisen hoitosuunnitelman, joka sisältää monia erilaisia eläimen hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Eläinhomeopaatin työ perustuu eläimen omistajan haastatteluun, esitietojen keräämiseen, hoidettavan eläimen tarkkailuun ja kehon tunnusteluun huomioiden refleksologiset alueet. Eläimen omistaja itse ei aina pysty kertomaan eläimen ongelmien tai vaivojen syitä eikä eläin itse pysty kertomaan sanallisesti, mutta refleksologiset alueet antavat paljon tietoa ongelmien aiheuttajasta. Tämä tieto helpottaa eläimen ongelmien hoitoa ja helpottaa myös homeopaattisen aineen valintaa. Siksi on tärkeää tavata hoidettava eläin.

Homeopaattisessa hoidossa käytetään suun kautta nautittavia homeopaattisia aineita tabletteja, pillereitä tai liuoksia. Homeopaattiset aineet on valmistettu eläin-, kasvi- tai kivikunnasta peräisin olevasta aineesta potensoimalla. Homeopaattisia aineita valmistetaan lääketehtaissa ja apteekeissa.

Homeopaattinen aine toimii yleensä eläimissä hyvin. Akuuteissa  ongelmatapauksissa homeopatia on nopea ja hyvä apu. Kroonisissa eli pitkittyneissä tapauksissa, on eläinlääkärin diagnooseista ja tutkimuksista paljon apua myös homeopaattisessa hoidossa. Homeopatiaa voidaan käyttää niin lemmikkien kuin hyötyeläinten hoidossa tuloksellisesti. Homeopaattisten aineiden käyttäminen esim. karjan hoidossa, ei aiheuta teurasvaroaikoja. Homeopaattiset aineet eivät lisää elimistön eikä maaperän ’myrkkykuormaa’. Tämä on myös tärkeä peruste käyttää homeopaattisia aineita!

Eläimen päivittäinen hoito, liikunta, ravinto ja ruokinta ovat hyvän terveyden ylläpitäjiä ja tärkeä osa sairauksista tervehtymisessä. Näitä edellä mainittuja asioita pohditaan yhdessä eläimen omistajan kanssa. Weter eläinhomeopaatti antaa tarpeen mukaan ohjeita ja neuvoja myös ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Homeopaattinen aine ei voi korvata eikä korjata eläimen ongelmia, jos ravinto ei ole eläinlajille sopivaa. Ravintotekijöiden tuntemus on tärkeä osa eläinhomeopaatin työssä!

Homeopaattisen aineen annostelu on helppoa. Eläin ottaa yleensä mielellään homeopaattisen aineen suuhun. Suun limakalvoilta homeopaattisen aineen vaikutus alkaa nopeasti, koska suussa on paljon aivohermopäätteitä. Homeopaattinen aine pääsee suun limakalvoille hyvin, kun sitä ei anneta eläimelle ruokinnan yhteydessä vaan noin 15 minuuttia erillään ruokailusta.  Homeopaattisen aineen annostelun tiheys ja potenssi (vahvuus) riippuu eläimen ongelman laadusta, elinvoimaisuudesta ja elinolosuhteista. Akuuteissa tilanteissa annostelu voi olla tiheää, jopa 10 minuutin välein. Kroonisissa tapauksissa harvemmin esim. kerran viikossa. Eläinhomeopaatti harkitsee ja suosittelee annostelun tapauskohtaisesti.

Homeopaattisen aineen vaikutusten seuranta kotona jää omistajan asiaksi. Muutokset eläimen voinnissa ja käyttäytymisessä on eläimen omistajan/ hoitajan hyvä merkitä ylös esim. kalenteriin. Siihen on myös helppo merkitä erilaiset huomiot, mitä havaitsee eläimessä. Nämä havainnot ovat tärkeitä homeopaattisen hoidon seurannassa ja suuntaamisessa. Yleensä omistaja kertoo eläimen voinnista noin viikon kuluttua homeopaattisen aineen  antamisen jälkeen, jos on kyseessä pitkittyneen ongelman hoito. Jos kyseessä on akuutti ongelma, yhteydenotto eläinhomeopaattiin voi tapahtua saman vuorokauden aikana jopa useammin.

Eläinhomeopaatti voi antaa suosituksia, jos hoidettavan eläimen tila vaatii eläinlääkärin, eläinhierojan, eläinfysioterapeutin tai muun eläinten hoitoalan erityisosaajan hoitoa tai tutkimuksia.

Seurantakäynnit ovat osa hoitoprosessia. Ne tapahtuvat yleensä 3-5 viikon välein. Käyntien yhteydessä tarkastetaan hoitosuunnitelma ja eläinhomeopaatti antaa jatkohoito-ohjeita.

Tarkempaa tietoa  eläimen homoepaattisesta hoidosta ja homeopatiasta  saat eläinhomeopaatti/  eläinhomeopatian opettaja  Marjut Niemiseltä. Ota eläinhomeopatia osaksi eläimesi  kokonaisvaltaistaoitoa!

Ilo Irti Lehmiäimg 20180529 111039 Kissan Elämää

Ravitsemusneuvonta

Ravintoneuvonta sisältyy Weterissä eläimen kokonaisvaltaiseen hoitoon. Koirilla, kissoilla ja hevosilla on omat lajinomaiset ravinnon tarpeet.  Ravintoon liittyvät puutokset tai ravintoaineiden epätasapaino aiheuttaa monia aineenvaihdunnan ongelmia, kiputiloja ja käytösongelmia.

Hoitojen tukena annamme ohjeita oikeaoppiseen, luonnonmukaiseen ruokintaan ottaen huomioon eläinten yksilölliset tarpeet. Koirann BARF-ruokinta    on helppoa aloittaa antamillamme ohjeilla. Omistajaa ohjataan koiran ruokavalion tasapainoisuuden ja riittävän  ravintoaineiden saannin turvaamiseen.

Yrttilääkintä

Käytämme kasvien lääkitseviä ominaisuuksia joko yksinään tai muiden hoitojen tukena aina tilanteesta riippuen. Kasvien vaikuttavat aineet ja nooden seuralaisaineet voivat tarjota avun sitkeimpiinkin vaivoihin. Monet korvien terveysongelmat helpottuvat esim. ratamon hoitavista aineista tai suoliston toiminnan häiriöt yleisestä rikkaruohosta, voikukan sisältämistä hyvistä aineista!

Yhteydenottolomake