Homeopaattinen Thuja Occidentalis rokotusvaurion hoidossa

Homeopaattinen Thuja Occidentalis rokotusvaurion hoidossa

13.7.2021

Villakoira Lumikki oli erikoinen näky ensimmäistä kertaa tavatessamme. Sen vasemmasta suupielestä ryöppysi ulos syyliä. Ne olivat väriltään sinertäviä, pienten puolukoiden kokoisia viinirypäleterttumaisessa muodostelmassa. Syylistä huolimatta koira oli iloinen, erittäin kaunis ja miellyttävän luonteinen. Se oli menestynyt hyvin monissa näyttelyissä. Se oli voittanut rotunsa paras sijoituksia ja näyttelyn kauneimman titteleitä nuoresta iästään huolimatta. Mutta nyt syylät uhkasivat lopettaa sen näyttelyuran!

Lumikin suusta pursuaa syyliä

Lumikin suusta pursuaa syyliä

Lumikin omistaja oli etsinyt apua eläinlääkäriltä ja koiransa kasvattajalta saadakseen syylät pois koiran suusta. Neuvoksi hän oli saanut nyppiä syylät pois. Se oli kuitenkin tuntunut omistajan mielestä koiralle liian kivuliaalta ja kovaotteiselta toiminnalta. Niinpä Lumikki saapui syyläongelmansa kanssa vastaanotolle heinäkuun 11. päivä. Omistajan toiveena oli, että syylät lähtisivät pois ennen koiranäyttelyä, joka olisi reilun viikon päässä! ”Viinirypäleterttu” koiran suupielessä ei nostaisi kauneuspistemääriä näyttelyssä.

Syylät ilmestyivät rokotusten jälkeen

Kun omistajalta tiedustelin Lumikin aikaisemmista sairauksista ja tapahtumista, lääkityksistä ja rokotuksista, kävi ilmi että syylät olivat kasvaneet noin kuukausi rokotuksen jälkeen. Ne olivat tulleet melko nopeasti kesäkuun alussa ja rokotuksen Lumikki oli saanut toukokuun alussa. Eläinlääkärissä Lumikki oli sitten käynyt syylien vuoksi kesäkuun lopussa.

Lumikki oli nyt puolitoistavuotias ja se oli sairastanut useita korva- ja silmätulehduksia. Tällä hetkellä sitä ei vaivannut mikään muu kuin syylät. Nekään eivät näyttäneet vaivaavan Lumikkia, enemmänkin sen emäntää. Mutta ihan varmasti ne olivat esteettinen haitta näyttelyä ajatellen.

Homeopaattiset aineet avuksi rokotusvaurioissa

Rokotusvaurioaineita löytyy useita homeopaattisista oireluetteloista. Frederik Schroyensin repertorium, Synthesis antaa 31 eri ainetta rokotuksen jälkeen kehittyvän vaivan hoitoon. Suurimpia aineita sen mukaan ovat Silicea, Sulphur ja Thuja. Kun lisäksi tässä Lumikin tapauksessa ottaa repertoriumista oirehtivan alueen: suu (Mouth), kudosmuutoksen: syylät (Ranula), laadun: kuultavat (gelatinous) ja värin (bluish -red), löytyy yksi homeopaattinen aine vahvaksi. Se on Thuja.

Lumikki sai Thuja D 30 rakeen 12. ja 19.7. Kolmas annos oli tarkoitus antaa vielä 26.7. Kun näyttelypäivä koitti 21.7, olivat Lumikin suupielet puhtaat! Ja näyttelymenestys oli loistava. Se voitti rodun parhaan tittelin ja sijoittui vielä hyvin jatkokilpailussa. Thuja oli tehnyt tehtävänsä, poistanut syylät suupielistä.

Moninaisia ongelmia rokotteista

Rokotusvaurio-ongelmat eivät kuitenkaan poistu niin kauan kuin rokotuksia annetaan. Jokaisen rokotuksen jälkeen on mahdollisuus kehittyä hyvin moninaisia vaivoja. Näin on myös jatkossa Lumikin kohdalla. Vaikka sen syylät lähtivät pois, seuraavan rokotuskerran jälkeen voi seurata sellaisia ongelmia, jotka eivät välttämättä ole yhtä hyvin näkyvissä kuin nämä syylät. Vaiva menee syvemmälle ja ongelma on yhä vaikeammin hoidettavissa.

Tutkimusten mukaan fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja voi kehittyä eläimille rokotusten jälkeen. Liikkumisvaikeuksia, vapinaa, tärinää, kouristuksia, tiedottomuutta, pidätyskyvyn heikkenemistä, pelkotiloja ja jopa kuoleman tapauksia on raportoitu koirien rokottamisen jälkeen. Pitemmällä ajanjaksolla kudosten liikakasvu (kasvaimet, syöpä) ja perianaalifistellien kehittyminen voivat olla seurausta rokotuksesta. Enemmän asiasta voi saada tietoa nettiosoitteesta: members.tripod.com/~perianal-fistulas/Vaccines.html

Rokotteessa oleva taudin aiheuttaja, vieras valkuainen, raskasmetalli tai pistoskohtaan syntyvä kudosvaurio tai nämä kaikki yhdessä voivat aiheuttaa rokotteen saajalle ongelmia. Esimerkiksi raivotautirokotuksen jälkeen alkaneet pelkotilat, hoituvat pois yleensä homeopaattisella raivotauti nosodilla. Tätä homeopaattista ainetta tarvitsevan koiran käytös muuttuu muutaman viikon kuluessa rokotteen antamisen jälkeen. Se ei uskalla liikkua kiiltävillä pinnoilla tai portaikoissa tai pelkästään liikkuminen eteenpäin voi tuottaa vaikeuksia. Jalat vain leviävät alta pois tai koira horjahtelee. Se saattaa myös kuolata ja täristä. Näin oireileva koira voidaan helposti diagnosoida kaatumatautiseksi. Jos oireet johtuvat rokotteesta, koiran vaivat helpottuvat ja tilanne korjaantuu muutamassa päivässä nosodin antamisen jälkeen. Pelkästään Thuja ei yleensä riitä vaivan poistamiseen, jos kyseessä on käyttäytymiseen liittyvä ongelma. Homeopaattisen hoitoaineen valinta vaivan hoitamiseksi tapahtuu yksilöllisesti oireiden ja hoidettavan olemuksen mukaan.

Paikalliset pistosten aiheuttamat vauriot ovat yksi ongelmia aiheuttava asia. Rokotuksethan pistetään yleensä niskaan. Näin ne voivat aiheuttaa esim. kenokaulan kehittymisen: eläin kääntää päätään jommallekummalle puolen kehoa. Tällainen tila saattaa kehittyä esim. silloin kun neula osuu lihaksen jänteeseen tai kiinnittymiskohtaan. On myös mahdollista että rokotteessa oleva adjuvantti, tehosteaine, joka on usein alumiinijohdannainen, aiheuttaa paikallisen kudostulehduksen ja jopa steriilin abskessin, ajoksen muodostumisen pistoskohtaan.

Terveyden tilan yleinen heikkeneminen ja varsinkin pentukoirilla ruokahaluttomuus voi olla seurausta rokottamisesta. Pitkään jatkunut ruokahaluttomuus hidastaa kasvua, normaalia kehittymistä ja altistaa sairauksille.

Tarvitsetko apua?

Jos epäilet lemmikilläsi rokotevauriota tai haluat kysyä lisätietoja, ota yhteyttä toimisto@weter.fi tai soita 040 506 4101.

Yhteydenottolomake